Onderhoud

Curatief onderhoud

Wij beschikken over een zeer ervaren en gespecialiseerd team dat zeer gericht machinestoringen oplost aan praktisch alle merken CNC-werktuigmachines.
Door onze retrofit activiteit is de gespecialiseerde kennis van CNC-besturingen en allerlei technieken zeer goed gekend.


Foto van een technieker die bezig is aan een machine

Preventief onderhoud

Wij verzorgen het periodiek onderhoud van uw machinepark op een zeer doeltreffende wijze. Er wordt vooraf een inventaris opgemaakt van de huidige toestand van de machines én de beschikbare machine documentatie. Vervolgens maken we een aanbieding om uw machinepark naar een basisconditie te brengen, waarop we periodiek kunnen verder werken.

Per machine wordt een volledig rapport opgemaakt waarop alle preventieve handelingen gedetailleerd omschreven worden, met vermelding van alle gemeten waarden en maximaal toegelaten afwijkingen.

Jaarlijks adviseren we een geometriecontrole van de machine, waarna er steeds kan gerefereerd worden naar de vorige metingen (historiek). Op deze manier kunnen we preventief slijtende onderdelen bestellen en gepland vervangen.

Door de opbouw van de historiek, die we liefst koppelen aan het curatief onderhoud, kunnen we zeer gericht verbeteringsvoorstellen uitwerken om niet-geplande machine stilstanden te voorkomen.

Indien gewenst kunnen wij ook op regelmatige basis waterpas-, laser- en/of ballbarmetingen uitvoeren op de machines en deze resultaten vergelijken met voorgaande metingen.


Foto van iets specifiek preventief onderhoud gebonden